top of page

Sziasztok!

Simon Barbara vagyok, az Életkapu Perinatális Alapítvány munkájában gyógypedagógusként és önkéntes szoptatási segítőként veszek részt.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Az én történetem

Munkám során gyógypedagógusként autizmussal élő gyermekek, fiatalok fejlesztésével, nevelésével, oktatásával, valamint enyhe fokú intellektuális képességzavarral élő-, illetve nehezen tanuló gyermekek, diákok képességfejlesztésével foglalkozom.
Jelenleg második gyermekemmel vagyok itthon gyesen. Az itthon töltött évek alatt kezdtem el a Palántázó- Játékos fejlesztő ötletek nevű facebook oldalam vezetését (instán @palantazo- ként találtok meg) Az oldalon megmutatom, milyen játéktevékenységekkel foglalatoskodunk két gyermekemmel a mindennapokban. Célom, hogy segítsem anyatársaimat abban, hogy örömmel kapcsolódjanak gyermekeikkel a különböző játéktevékenységeken keresztül, ráadásként pedig, megfelelő alapot biztosítva ezáltal gyermekeiknek képességeik kibontakoztatásához. Az oldalon játékötletek mellett könyv és játék ajánlók is szerepelnek.

A kisfiammal a tavalyi évben találkoztunk a Jógakaland világával, és új közös kapcsolódási pontot jelentett nekünk a közös jóga. Szeretek új dolgokat tanulni, így elvégeztem a Jógakaland gyerekjóga oktatói képzését. Nagyon tetszik, hogy a jóga foglalkozásokat a mesélő jógakártyák segítségével saját magunk által írt mesékre építhetjük fel. A jóga áldásos hatásán túl a szociális képességek fejlesztése is megvalósulhat így. A relaxációs technikák alkalmazása pedig már többször segített át minket itthon a nehéz helyzeteken.

A kisfiam születése után nagyon fontossá vált számomra a szoptatás sikeressége, ennek érdekében sokat olvastam, informálódtam, kértem szoptatási tanácsadó segítségét is. Ennek köszönhetően sikerült a kisfiamat, majd a kislányomat is hosszan szoptatni. Szívügyem lett az évek alatt a szoptatás támogatása. Szeretném, ha az édesanyák hozzájutnának a megfelelő információkhoz, segítséghez és támogatáshoz, hogy a szoptatással kapcsolatos terveiket sikeresen megvalósíthassák. Emiatt végeztem el az önkéntes szoptatási segítő tanfolyamot, hogy képzett önkéntes segítőként tudjak az anyukák szolgálatára lenni.

Területeim:
-gyógypedagógiai tanácsadás, autizmussal élő gyermekek családjainak konzultáció nyújtása:
-otthon, a mindennapokba beépíthető szociális- kommunikációs képességek fejlesztését segítő technikák bemutatása, megtanítása
-egyénre szabott vizuális segítségek készítésének és használatuknak megismertetése
-kihívást jelentő viselkedések menedzselésének segítése
- szoptatásra való felkészülés segítése, szoptatási nehézségek esetén segítség nyújtás

Kapcsolat

Életkapu Perinatális Alapítvány - Feketéné Kovács Judit

+3670/381-6268

bottom of page